Start för byggnation av förbindelsegång mellan Terminal 4 och Terminal 5

​Visionsbild som visar hur gången kan komma att se ut när den är klar 2022​

Start för byggnation av förbindelsegång mellan Terminal 4 och Terminal 5

I februari startar byggnationen av förbindelsegången som ska länka samman Terminal 4 och Terminal 5 på Stockholm Arlanda Airport.

Parallellt pågår om- och tillbyggnad av Terminal 5 som kommer att ge flygplatsen nya entréer till Terminal 5, ny säkerhetskontroll och marknadsplats. Förbindelsegången tillsammans med utvecklingen i Terminal 5 ska bidra till en flexiblare och smidigare flygplats.

Mellan Terminal 4 och Terminal 5 ska en ny förbindelsegång byggas. Den möjliggör för inrikes- och utrikestrafik på både Terminal 4 och Terminal 5. För resenärerna innebär det att de som landar på ena terminalen och ska flyga vidare från den andra smidigt kan ta sig dit utan att passera en säkerhetskontroll. Gången får rullband vilket gör det enklare att ta sig mellan terminalerna.

Förbindelsegången byggs på markplan med fönster mot airside och blir cirka 300 meter. Väggarna fylls med grönska och det blir en rymlig känsla med stora glaspartier. Gången planeras vara klar 2022.

För att kunna integrera inrikestrafiken fullt ut på Terminal 5 behövs tre nya tullstationer. Byggnationerna av dessa pågår vid Gate 10B i pir A, direkt efter ankommande gränskontroll i pir B plan 4 samt direkt efter transferkontrollen i pir F plan 2. Arbetena planeras vara klara i februari 2021.

Skriv ut